Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagård blir konferenshotell

 
Nostalgi - 80-talet
Visa alla artiklar

Konferenshotell i en kulturmärkt ladugård, med en golfbana runt omkring och ett naturreservat inpå knutarna. Kan det vara nåt?

VLT 871001.

Ja, det tror Christer Ral som står bakom golfbanebygget vid Frösåker. Vid Frösåker har bygget med golfbanan kommit igång. Klubben är bildad och invald i Svenska Golfförbundet. Intresset är stort. Redan har klubben ett hundratal medlemmar, trots att golfbanan är klar först 1989.

I anslutning till golfbanan och några hundra meter från Frösåkers gård ligger den gamla stenladugården. Där ska klubbrum, cafeteria, dusch och bastu inrymmas. Men också en modern konferensanläggning. Med hotell och restaurang. Det tänker sig Christer Ral.

-Något liknande finns inte i Mälardalen, säger Christer Ral på Frösåkers gård. Här finns en gammal kulturhistoriskt intressant miljö. Ladugården byggdes av ryska straffångar i slutet av 1700-talet. -Här finns golfbanan och vacker natur i reservatet intill.

-Det går att komma sjövägen till båthamnen i närheten och med bil.

-Projektet ger oss också bättre möjligheter att bevara ladugården.

En arkitektfirma från Stockholm är inkopplad och kontakter har tagits med en krögare som är intresserad av att starta restaurang. Kostnaden för anläggningen är beräknad till 30 miljoner kronor. -Nu sätter vi prislapp på projektets olika delar, så vi kan planera finansieringen, säger Crister Ral.

-Vi tror att hela projektet är hållbart ur marknadssynpunkt, fortsätter han. Men vi har kontaktat en firma som just nu gör en undersökning bland tänkbara användare. Vi vill veta vilka behov och önskemål de har. Målgruppen är företag i Mälardalen som kan förlägga kurser och konferenser till Frösåker.

-Västerås tunga industri börjar minska. Utvecklingen går mot högteknologi, datorer och service. Då blir också behovet av ett konferenscenter större, menar Christer Ral. Men det ska också gå att komma hit på sommarsemester.