Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läge för istur på Mälaren i helgen

Stabil is, kallt och solchanser. Det är upplagt för helgturer på Mälarisen.

Men läs först vad VLT:s israpportörer säger om sina områden.

Uppgifterna från rapportörerna sammanställdes under fredagen.

1. Hamnen: Rolf Ericson meddelar att isen är bra, med packad snö ovanpå. Varning för båtrännor och hamnbassängen vid Elbakajen!

2. Lövudden: Bengt Andersson rapporterar om stabil is med 1-3 cm torr snö, något drevad. En bit ut från land hyggligt åkbart med skridskor. Sedvanlig varning utanför Kraftvärmeverket.

3. Fullerö: Isläget är stabilt, enligt Daniel Eriksson. Det är fläckar med drivsnö och nästan blankis på andra håll.

4. Öster Mälarstrand: Isläget är stabilt och bra, enligt Ivar Mortensen. Kärnisen är över 20 cm, det finns ett tunt skarsnölager som utmärker sig för skidåkning. Plogad bana på 11,5 km finns på östra Västeråsfjärden med påfart vid Framnäs, Lillåudden och Björnöbron. Se upp för köldsprickor! Se även upp med bildrullar på isen nattetid! Plogad bana finns också i Hässlösundet.

5. Almö-Lindö: Hans Sjöberg meddelar att isen är stabil, cirka 3 dm med lite snö i drivor. Håll avstånd till båtrännan!

6. Ridöfjärden: Michael Präckel rapporterar att isen är stabil men inte skridskovänlig, bara på den plogade banan i Hässlösundet.

7. Tidö-Lindö: Isen är stabil, berättar Mats Tengström som inte har upptäckt några faror. Lite snö i drivor men åkbart för skridskor.

8 och 9. Kärrbo och Kungsårafjärden: Peter Björklund meddelar att isläget är riktigt bra, tjockt och stabilt. Lätt snö på isen. Se upp vid Farleden och vid Ängsösundsbron.

10. Fagerön: Ingen uppgift.

11. Långholmen: Jan Vidlund har inte upptäckt några farligheter. Isen är bra överallt, 25-30 cm. Lite snö. Varning för båtrännan!

En ny israpport kommer nästa lördag, 18 februari.