Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhetsrån på Vallby

En 50-årig man blev knivrånad i sin bostad på Antikvarievägen på förmiddagen.

- Målsäganden är i sin bostad, sedan får han besök av tre personer som hotar honom och trycker ner honom, säger Johan Stenvi på polisens krimjour.

Vid 09.40 ringde en kvinna på dörren hemma hos 50-åringen. När han öppnade trängde sig två maskerade män in i lägenheten och hotade mannen med kniv. De tre rånarna plockade med sig en stor summa pengar och smycken innan de försvann från platsen, troligen i en mörk bil.

Finns det några vittnen?

- Ja, det är en del personer som har gjort iakttagelser i området. Vi jobbar på det, och tar tacksamt emot fler tips.

Vad gör ni just nu?

- Vi är iväg för att förhöra offret igen. Och så har vi hämtat in en person från bostadsområdet för att hålla förhör med, men det är ingen som är misstänkt.

Rånet är det tredje lägenhetsrånet på kort tid i Västerås. I söndags överfölls en 73-årig kvinna i sitt hem på Pettersberg, och i förra veckan blev en 87-årig kvinna brutalt omkullvräkt och rånad i sin lägenhet på Bäckby.

Johan Stenvi säger att polisen ska titta på om händelserna kan hänga ihop.

- Vi har pratat om det, naturligtvis. Vi ska titta på det mer, se om det är separata händelser eller om det finns något samband.