Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagman: Vi tar till oss kritiken

Jag vill med anledning av två insändare angående en rättegång i tingsrätten lämna några kommentarer. Jag avser inte att kommentera målet i sak; det varken kan eller får jag utifrån konstitutionella utgångspunkter.

Domen är överklagad och en annan domstol ska pröva om den ska fastställas eller ändras. Men insändarna pekar på en viktig sak, nämligen att rättegången ska ske inte bara opartiskt och rättvist utan parterna ska också uppfatta rättegången på ett sådant sätt. Vid tingsrätten pågår ständigt en diskussion som tar sikte på att förbättra förtroendet för vår dömande verksamhet, och arbetet med sådana frågor sker på olika plan.

Ett väsentligt inslag i det arbetet utgör bemötandefrågor. Den kritik som riktats mot tingsrätten i insändarna är ovanlig. Jag har läst vad som framförts, och vi tar till oss den kritik som finns och utvärderar vad den kan och bör leda till.

Per Kjellsson

Lagman vid tingsrätten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare