Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laila blev förlöjligad och nedvärderad av både advokat och domare

Replik på Maria Wermes ­insändare ”Rättssäkerhet i Tingsrätten?” (VLT 5/1).

När jag läste Maria Wermes insändare i VLT 5/1 om Laila som blivit illa behandlad av både domare och kommunens advokat, blev jag glad när någon äntligen satt ord på hur rättegången faktiskt gick till.

Jag satt på samma åhörarbänk och märkte exakt samma saker som Maria skrev om. Jag är inte domare, advokat, nämndeman eller på något vis insatt i hur rättsprocesser ska gå till. Jag är 17 år, men även jag kunde uppfatta signalerna som sändes ut. Jag kan förstå att kommunens advokat betedde sig som hon gjorde men det gör det inte heller acceptabelt. Men domaren, som ska vara opartisk, gav inte Laila en chans under rättegången. Hon blev förlöjligad, nedvärderad och ifrågasatt.

Jag vet inte vilken part som har mer rätt än den andra men jag tycker att det är fel att en rättegång ska behöva gå till på det viset. Därför blir jag glad när jag ser att det finns människor som Maria Werme som vill stå upp för Laila, och det är värt att kommenteras. Jag önskar Laila all lycka i fortsättningen med målet, och hoppas att hon den andra gången får en rättvis chans att höras, även hon.

Jessica Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare