Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare kan inte operera – fast de vill

Den 15 februari 2017 bröt jag bäckenet i en fallolycka. Ambulans till Västerås sjukhus för vidare befordran till Akademiska för operation. Vistades sedan på sjukhus i Västerås. Satt i rullstol till 25 april, då jag gjorde återbesök på ortopeden. Fick börja stödja på höger ben och har deltagit i sjukgymnastik.

Akademiska skriver att jag eventuellt behöver få en protes i höger höftled på lång sikt.13 oktober åter till ortopeden. Efter röntgen konstaterades att höftleden har försämrats mycket. Jag fick lämna alla prover som behövs ifall tid till operation skulle uppstå. Höger ben är cirka 1,5 centimeter kortare efter operationen, vilket gör det ännu svårare med rehabiliteringen. Tyvärr måste jag acceptera att äta värktabletter.

Jag måste passa på att tacka all sjukhuspersonal och alla andra jag har haft kontakt med, biträden, systrar och läkare, ni har varit underbara.

Tyvärr vet jag inte när jag blir opererad. Nu har jag "beklagat" mig, men läkarna då! Vilken tid de har lagt på studier för att kunna ge oss patienter den hjälp vi behöver. Hur tror "makten" att läkarna känner, när de inte ges möjlighet att utföra operationer i den omfattning de skulle vilja?

Stig Norlén, 87 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare