Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarmissionen söker efter nya julklappshjältar

Läkarmissionen drar nu igång årets upplaga av Aktion Julklappen – och söker julklappshjältar runt om i Västmanland.

I fjol skickades 1 143 paket från barn i Västmanland till barn i fattiga familjer, på skolor, barnhem och sjukhus i Moldavien, Rumänien och Ukraina. I hela landet samlades 24 030 paket in – totalt har omkring en halv miljon julklappar samlats in sedan starten 1998.

– Var med i Aktion Julklappen och bli en julklappshjälte! Det är ett fint sätt för barn att få visa solidaritet med dem som kanske inte har så mycket, men också ett bra tillfälle för oss vuxna att prata med barnen om frågor som mångfald, värdegrund och barns rättigheter i världen, säger Helen Karlström, Läkarmissionens projektledare för Aktion Julklappen, i ett pressmeddelande.

– Vi är så glada för de 1 143 julklappshjältar från Västmanland som deltog i fjol och hoppas att ännu fler vill vara med i år

Alla paket i Aktion Julklappen innehåller ett bestämt antal saker, dels för att det ska vara rättvist för barnen som tar emot julklapparna, dels för att paketen ska ta sig igenom tullens kontroller och komma fram.

Alla julklappar ska innehålla ritblock,skrivhäfte, blyertspenna, pennvässare, suddgummi, färgkritor, tandborste,tandkräm, tvål, tablettask, reflex och en hälsning från avsändaren.

Under perioden 1–18 november kan paketen postas till Läkarmissionen i Holsbybrunn (adress: Human Bridge, Bergmossevägen 8, 570 15 Holsbybrunn) eller lämnas in till någon av Aktion Julklappens 20 uppsamlingsplatser runt om i landet.

Lagom till jul fraktar Läkarmissionen tillsammans med hjälporganisationen Human Bridge paketen vidare och delar ut dem till barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina.