Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar VSK - för Skiljebo

Mardrömsbesked för VSK - prestigevärvning för Skiljebo. Oliwer Malmkvist är klar för Hamreklubben.- Det har inte varit ett helt enkelt beslut, säger 23-åringen.

Oliwer Malmkvist har bestämt sin fotbollsframtid. 23-åringen lämnar VSK Fotboll för spel i division 2-klubben Skiljebo SK, vilket P4 Västmanland avslöjade på onsdagsmorgonen.

- Det har inte varit ett helt enkelt beslut. VSK är stans bästa lag, det finns mycket fans och det är ett större intresse både från media och folk runtomkring. Samtidigt är det väldigt skönt att vi höll oss kvar i division 1 så jag inte lämnar för att vi åkte ur. Nu gjorde vi klart jobbet, säger Malmkvist till vlt.se.

Malmkvist var en av Grönvitts nyckelspelare under 2014 - men berättade öppet efter säsongen hur trött han var på att spela vänsterback.

Nu hoppas han att framtiden i Skiljebo betyder spel på mittfältet.

- Jag kan inte säga att jag vet att det blir så, men jag har sagt till styrelsen att jag vill spela där och att jag helst inte vill spela back. Definitivt inte vänsterback. Och när jag pratade med Christer (Fredriksson, sportansvarig) sa han att de velat värva en mittfältare.

23-åringen jagades även av Syrianska. Men valde alltså spel på Hamre IP - där han har signerat ett kontrakt som "sträcker sig över mer än ett år".

Varför blev det SSK?

- Till att börja har det mycket att göra med att det passar bra med mitt jobb. Det är fler sena träningar än vi har med VSK. Jag har ofta känt att jag fått gå mitt i jobbet vilket blivit stressigt.

Har du träffat nye tränaren Michael Andersson?

- Nej, men däremot har jag hört mycket bra om honom från de andra spelarna. Jag får lita på mina kompisar helt enkelt. Det låter som att det är en tränare som har en tydlig spelidé och vill sätta en struktur där alla vet vad de ska göra. De har redan börjat prata om sådant och det gillar jag. Jag tycker om när det finns en struktur och det är tydligt vad man ska göra på planen, så jag ser fram emot att jobba med honom.

Oliwer Malmkvist är Skiljebos första nyförvärv inför säsongen 2015. Kontraktet gäller från 1 januari.