Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsback nobbar Rönnby

Landslagsbacken Isabell Krantz valde mellan Pixbo och Rönnby.
Nu är det klart att hon nobbar svenska mästarna – och stannar i Göteborgsklubben.
– Väldigt synd, vi hade hoppas mycket på henne, säger Bosse Hägglöf.

Rönnby får behålla i stort sett hela spelartruppen från den gångna säsongen. Det är bara backen Caroline Bagge samt Frida och Hanna Lindgren som slutat.

För att spetsa laget jobbade Rönnby hårt på att värva den meriterade backen Isabell Krantz.

Krantz jagades av de flesta toppklubbarna i elitserien – men till slut stod valet mellan Pixbo och Rönnby.

– Isabell var väldigt intresserad av att komma hit och var nöjd med vad vi kunde erbjuda. Hon sa att det var ett oerhört svårt val. Tydligen var det den sociala biten som gjorde att hon ville stanna i Göteborg, säger Bosse Hägglöf, spelaransvarig i klubben.

Hur går ni vidare nu?

– Just nu har vi inte något nytt backnamn på gång. Isabell var verkligen den spelare som vi jobbade stenhårt på att få.

Trots att det har gått en månad sedan SM-finalen har Rönnby fortfarande inte lyckats med någon värvning – men enligt Bosse Hägglöf är det ingen panik än.

– Vi känner ingen stress. Vi har en riktigt stark trupp och många lovande talanger. Sedan vill vi krydda med ett starkt nyförvärv.

När det gäller forwardssidan jobbar klubben på ett par spelare – bland annat VIB:s lagkapten Michelle Linhart. Man väntar fortfarande på ett besked från Linhart.

– Michelle är högintressant för oss men hon ville ha lite extra betänketid. Vi ska ta en ny kontakt efter nästa vecka så får vi se hur det blir.