Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget borde informera om att kontantförbudet inte gäller

Landstingsstyrelsen beslutade i mars att Landstinget Västmanland ska bli ett kontantlöst landsting.

Frågorna från allmänheten var många och jag ställde en interpellation i landstingsfullmäktige om det fortfarande skulle finnas möjlighet för den som ville att betala kontant.

Nej, blev svaret från Socialdemokraterna, endast i enstaka undantagsfall skulle kontant betalning accepteras. Detta beslut har nu överklagats till Förvaltningsrätten och plötsligt är budskapet från Socialdemokraterna ett annat. Nu säger man att det inte går att neka någon patient att betala kontant. Det finns alltså en valmöjlighet och inget tvång i praktiken. Det är oerhört viktigt att ansvariga politiker kan gå ut med rätt information och inte först påstå att det inte går att betala kontant för att sedan säga att det egentligen är valfritt. Vi moderater efterlyser raka besked om vad som faktiskt gäller för betalning i Landstinget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel