Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingets nedläggningsplaner upprör

Landstinget Västmanland vill lägga ned de samlande råden för pensionärer, handikappade och ungdomar. Förslaget väcker protester och förvåning.

- Det här har kommit som en total överraskning. Går det igenom finns det en stor risk att våra äldre inte får den information de behöver och heller inte kan nå landstinget med sina åsikter, säger Gun Rautio, ordförande PRO Västmanland.

Handikapprådet tillsammans med landstingets pensionärsråd och barn- och ungdomsråd riskerar att försvinna och ersättas med ett årligt ting. Det föreslår demokratiutredningen i Landstinget Västmanland.

Enligt förslaget ska tinget vara ett sätt att samla fler aktörer än som nu är fallet med de olika råden. Men det är en förändring som Inge Sandin på Handikapprådet ställer sig tveksam till.

- Vi är en samlande kraft för alla möjliga former av funktionshinder. Om vi inte fanns skulle landstinget få brottas med 40 organisationer . Jag undrar om man verkligen har tid och råd att arbeta på det viset.