Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsrådet: Samordna mera

Samordna delar av verksamheten med en annan teater. Det är landstingsrådet Juha Rundgrens recept för Teater Västmanland.

Juha Rundgren (V) är ansvarig för kulturfrågor på Landstinget Västmanland efter förra valet. Att satsa på kultur ser han som en självklarhet.

– Ett samhälle utan ett aktivt, kvalitativt och provokativt kulturliv är ett fattigt samhälle, säger han.

En av punkterna i de rödgrönas valmanifest var att öka produktionsmedlen till Teater Västmanland.

– Vi har höga ambitioner. Under mandatperioden måste det synas i kronor och ören att vi vill satsa på kulturen, till exempel Teater Västmanland, annars blir det bara prat.

De senaste fem åren har huvudmännens bidrag till teatern räknats upp en enda gång. I år blev det inte någon uppskrivning.

– Det är svåra tider. Vi känner fortfarande av finanskrisen och kan inte ge teatern mer pengar de första två åren av mandatperioden.

Juha Rundgren vill istället fortsätta att dra ner på teaterns fasta kostnader. Tanken är att delar av verksamheten, till exempel administration, teknik och scenografi, ska bli gemensam med en annan teater i regionen.

–Det kommer ett avgörande beslut i den här frågan under året.