Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längdlandslaget satsar på interaktion med supportrar – livestreamar tävlingar

Årets skidsäsong startade på måndagen med skidförbundets årliga pressträff i Solna i Stockholm.
En av nyheterna som presenterades var att längdlandslaget under året kommer livestreama skidtävlingar och att man kommer öka möjligheterna för supportrarna att interagera med åkarna.

Ifjol gjorde längdlandslaget ett test då man livesände SM-avslutningen i Umeå på webben. I år tar man det ett steg längre och kommer att livestreama samtliga tävlingar i den nationella seniorcupen, samt den deltävling i Skandinaviska cupen som går i Sverige.

– Vi hoppas att vi kan lyfta statusen på den nationella cupen och tror att det finns ett intresse bland publiken att följa tävlingarna, säger längdchef Johan Sares.

För att ytterligare öka kontakten med supportrarna har man även ingått ett samarbete med tjänsten SPORTlib och kommer starta tjänsten Follow Längdlandslaget, där man kommer kunna följa åkarna bakom kulisserna under hela säsongen. AIK:s fotbollslag har tillhandahållit denna tjänst under hösten, något som Sares följt och inspirerats av.

– Det är som ett Netflix för idrott. Jag tror att det här är framtiden. Jag har kollat lite på AIK:s klipp. Jag har inte sett en enda fotbollsmatch med AIK, men har ändå fått flera favoritspelare, säger Johan Sares.

– De har varit med tjejerna på läger ner till Frankrike och har varit med hem till Anna Haag. De kommer följa oss under vintern och det kommer gå att följa på sociala medier och SPORTlib.

Skidförbundet kommer även att släppa en podcast där både landslagsåkare, ledare och andra kommer att intervjuas av längdlandslagets pressansvarige Katarina Medveczky. Först ut är Stina Nilsson i premiäravsnittet som släpps på onsdag.

– Det kommer vara både aktiva i dag och gamla stjärnor inom skidåkningen. Kom gärna med förslag på profiler som ni vill höra, säger Sares.