Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längre väntetider på akuten

I dag kan det bli långa väntetider på akutmottagninarna i Västerås och Köping. Det beror på ett driftsstopp i landstingets elektroniska journalhantering. 

Under söndagen uppgraderar landstinget i Västmanland sin elektroniska journal. Det kan leda till att patienter får vänta längre på akutmottagningen. Alla patienter måste  registreras manuellt under söndagen, skriver Västmanlands landsting på sin hemsida.

Uppgraderingen innebär förbättringar i den elektroniska journalen, enligt landstinget.

– Tyvärr är det inte möjligt att göra en så omfattande uppgradering utan att helt stoppa systemet. Tidpunkten är vald då få personer använder systemet och vi samtidigt kan ha en god beredskap att hantera eventuella problem som uppstår, säger Jonas Ekström, överläkare och systemägare, i ett pressmeddelande.

Driftstoppet är planerat och pågår kl 07.00 – 16.00. Under den tiden kan ingen ny information registreras i datasystemet.