Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långt straff för ny drog

En 33-årig kvinna från Västerås har dömts till åtta års fängelse för att ha hanterat hektovis med narkotikan MDPV.

Kvinnan beskrevs av åklagaren som "spindeln i nätet" och den som samordnade beställning och införsel av paket efter paket av drogen MDPV, även kallad "apdamm".

Tillsammans med kvinnan dömdes fyra andra personer - två män och två kvinnor - till varierande fängelsestraff mellan ett år och två och ett halvt år för de delar av narkotikahanteringen tingsrätten anser att de kunde överbevisas om. Samtliga är på ett eller annat sätt vänner eller bekanta till 33-åringen, samtliga är också hemmahörande i eller har anknytning till Västerås.

Några av de meddömda  - samtliga i 30-årsåldern - frias från medskyldighet till de grova narkotikabrotten och den grova narkotikasmuggling som medförde ett så högt fängelsestraff för den 33-åriga kvinnan.

Tingsrätten anser att 33-åringen infört "en mycket stor mängd av den farliga narkotikan MDPV"genom de fyra hekto hon beställt per post i mindre partier och antingen hämtat ut själv eller fått någon av de meddömda att hämta ut.

Tingsrätten skriver vidare att det inte framstår "som mindre straffvärt att detta skett genom flera leveranser i stället för en" - alltså att 33-åringen döms som om hon hade hanterat ett stort parti i stället för flera små.

Tingsrättsdomen kan överklagas till Svea hovrätt.