Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbo i M:s partistyrelse

För första gången på många år sitter en västmanlänning i Moderaternas partistyrelse. Västeråspolitikern Jessica Polfjärd valdes in under helgens partistämma i Örebro.

– Det känns jättekul att jag fick förtroendet, säger hon.

Moderaterna höll partistämma i helgen i Örebro och på lördagen valdes en ny partistyrelse. Helt enligt val-beredningens förslag valdes den moderata riksdagsledamoten tillika västeråsaren Jessica Polfjärd in. Det är första gången på många år som det nu sitter en västmanlänning i partiets styrelse.

– Jag tror att jag kan vara den första i modern tid, säger Jessica Polfjärd.

Att Västmanland numera är representerat i Moderaternas partistyrelse, kan ge en större bredd i tankarna kring partipolitiken enligt Jessica Polfjärd.

– Västmanland är ett förhållandevis litet län och man har nog ett annorlunda perspektiv på politiken när man kommer från mindre län, säger hon.

Jessica Polfjärd har en klar bild av hur hon vill föra Moderaterna framåt. Hon betonar vikten av att vara mer ute på fältet och lyssna på de människor som finns i samhället.

– Det är då man får reda på hur saker och ting verkligen ligger till, säger hon.

Sedan i julas har Jessica Polfjärd lett arbetet med att ta fram partiets nya idé-program. Det intensiva arbetet lönade sig då programmet klubbades igenom vid helgens partistämma

– Det var jätteskönt att det blev antaget och vi fick många positiva kommentarer om programmet, säger hon.