Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lanseringsfirande i kommunhuset

Enkel, logiskt uppbyggt och konsekvent. Så beskriver Amanda Andersson, informationsstrateg, Hallstahammars nya kommunhemsida.

På fredagseftermiddagen bjöds allmänheten till kommunhuset för att fira lanseringen av den nya hemsidan. Det skolades med champis och efteråt fick besökarna möjlighet att klicka runt på hemsidan och ställa frågor till personerna som arbetat med den.

Målet med den nya hemsidan är att göra det enkelt för medborgare att hitta det de letar efter. För att göra detta ska kommunen bland annat arbeta mer med att lägga upp bilder och kontaktinformation till olika personer så att medborgarna kommer direkt till den de söker.

– Genom tydlig information kan besökaren få svar på många av sina frågor genom hemsidan. Vill de sedan veta mer eller komma i kontakt med rätt person, finns kontaktuppgifterna presenterade på samma sida som informationen. säger Amanda Andersson.

Tanken är att besökarna ska få bra och relevant information med minsta möjliga ansträngning. Därför ska kommunen lägga upp enklare och lättbegripligare texter. Dessutom har sökfunktionen förbättrats och hemsidan förändrats rent tekniskt.

– Besökare kan tabba sig igenom navigeringen istället för att använda sig av tillexempel muspekare, säger Amanda Andersson.