Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen satsar miljonbelopp på företagstillväxt i Västmanland

Länsstyrelsen i Västmanlands län har beslutat att ge 2,5 miljoner kronor till företaget SynerLeap som ska hjälpa andra företag att utvecklas.

SynerLeap är ett dotterbolag inom ABB-koncernen som enligt länsstyrelsen "ska fungera som en tillväxthub för företag inom digitalisering, industriell automation, robotik och energi", enligt länsstyrelsen.

– Vi ser SynerLeap som ett ytterligare steg vidare i våra gemensamma satsningar på länets styrkeområden. Satsningen stärker dessutom vårt redan etablerade fina samarbete mellan aktörer, offentlig sektor, företag och organisationer, säger landshövding Minoo Akhtarzand, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Västerås Stad satsar tre miljoner på ABB:s dotterbolag

Landshövdingen fortsätter:

– Jag vill understryka att denna satsning stärker vår struktur vilken kan locka ännu fler innovativa och även internationella företag till länet. Företag som vi tidigare inte nått ut till. Därför är det glädjande att företagen fortsätter engagera sig genom dessa satsningar. Det visar på en positiv syn på utvecklingen av vårt regionala näringsliv, avslutar landshövding Minoo Akhtarzand.

Tillväxthuben lanserades i samband med ABB Corporate Research hundraårsjubileum. SynerLeap kommer ingå i ett samarbete med flera aktörer. Förutom ABB finns det samverkan med bland annat Create Business Incubator, Automation region, Robotdalen, Almi Företagspartner, Mälardalens högskola och Västerås stad.

Utvecklingsledare Mikael Hjorth på Länsstyrelsen i Västmanlands län kommenterar varför länsstyrelsen satsar miljonbelopp i ett företag:

– Företagen man vänder sig till är de som genomgått inkubatorfasen och är redo för nästa steg. Tack vare SynerLeap kan företag tillsammans med ABB:s forskningscenter och andra resurser påskynda sin utveckling, växa och expandera på en global marknad.

---------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------