Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare ofredade barn sexuellt – döms till fängelse

Den lärare i 50-årsåldern som stått åtalad misstänkt för utnyttjande av barn för bland annat sexuell posering, dömdes på fredagen av Västmanlands tingsrätt. Bland annat ska läraren ha fotat och filmat flickor i kläder gjorda av gummiband som han själv tillverkat.

VLT har tidigare rapporterat om den lärare i 50-årsåldern som under senare delen av 2016 misstänks ha utnyttjat flera unga flickor. Mannen häktades också i december förra året – men häktningsbeslutet hävdes senare.

Mannen åtalades senare, misstänkt för sju fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, ett fall av sexuellt ofredande och ett fall av barnpornografibrott. På fredagen dömdes han av Västmanlands tingsrätt för samtliga brott han åtalats för, till fyra månaders fängelse.

Mannen ska ha fotat och filmat flickorna i kläder gjorda av gummiband. I domen står att läsa:

"Av utredningen i målet är det enligt tingsrätten tydligt att [lärarens] intresse för barn som är iförda kläder gjorda av gummiband har en sexuell innebörd." Mannen har dock själv uppgett att han inte haft något sexuellt syfte med bilderna, och inte heller med plaggens utformning.

De flickor som mannen nu döms för att ha utnyttjat för sexuell posering var alla under 15 år vid tiden för de misstänkta brotten. Även flickan som mannen ska ha ofredat sexuellt var under 15 år vid brottstillfället.

Mannen döms nu till fängelse för samtliga brott han åtalats för. I domen motiverar tingsrätten påföljden:

"Mot bakgrund av att det rört sig om brott mot ett flertal flickor varav han varit lärare till fyra av dem finner tingsrätten att det sammanlagda straffvärdet för brottsligheten uppgår till fyra månaders fängelse."

Efter att brottsmisstankarna mot mannen uppdagades, togs han ur tjänst på skolan där han var anställd. Mannen har under utredningen vidgått handlingarna, men förnekat brott.