Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läraren förföljdes efter hot från elev – tvingades ha vakt utanför hemmet

Släktingar ska ha sökt upp läraren efter hot från elev på en skola i Västerås. Efter att läraren känt sig förföljd på väg från jobbet fick hen beskydd utanför hemmet.

En elev som inte ville lämna klassrummet efter en konflikt ska ha hotat sin lärare på en skola i Västerås i slutet av september. I en anmälan till Arbetsmiljöverket beskriver läraren att eleven bland annat sagt ungefär: "Om du gör så, så ser jag till att det händer dig något, du ska passa dig jävligt noga".

För prenumeranter och pluskunder [+]: Skottskadade krogvakten skjuten i tidigare svartsjukedrama

Två släktingar till den hotfulla eleven ska sen ha sökt upp läraren på parkeringen efter jobbet och ställt sig i vägen när denne skulle köra iväg. Läraren beskriver att situationen känns väldigt obehaglig.

I samband med det ska läraren enligt anmälan blivit förföljd på väg hem av en annan bil. Bilen ska ha följt efter väldigt nära från parkeringen. När läraren svängt av vid en bensinmack körde förföljarbilen förbi men dök senare upp igen vid lärarens bil.

Säkerhetsansvarig på kommunen gjorde sen bedömningen att läraren behövde personlarm och en vakt placerades utanför lärarens hem i fem dagar.

Förutom anmälan till Arbetsmiljöverket har händelserna anmälts till polisen.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här