Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärares slag var inte misshandel

Tingsrätten friar en lärare i Kolbäcksdalen som åtalats för misshandel av en elev.

Det var under en lektion som det hela urartade genom att flera av eleverna var väldigt stökiga.

Enligt läraren har hon länge känt sig provocerad av den aktuella eleven. Eleven ska ha kallat henne för hora, skrivit förnedrande saker om henne på tavlan, sprutat vatten på henne, låst ut henne ur rummet och sagt ”håll käften kärring”.

Det som hände den här dagen på lektionen ansåg inte läraren var en exeptionell, trots att hon tvingats jaga eleven runt klassrummet och att den här eleven, tillsammans med andra, försökt få reda på om ”lärarna brukar knulla i bastun”.

Läraren har medgivit att hennes hand träffade eleven i ansiktet när hon försökte förhindra eleven att hälla ut en ask med en massa småsaker. De kom i dragkamp om asken och det var när hon skulle ta tag i elevens axel som hon istället träffat honom i ansiktet.

Enligt eleven själv, och en av de tre eleverna som hördes som vittnen, slog läraren till eleven medvetet.

Läraren hävdar att det inte har varit hennes avsikt att slå eleven. Något som också tingsrätten tar fasta på när de ogillar åtalet mot läraren.

Rätten menar att vittnesmålen är så motsägelsefulla att det inte finns något som motsäger att lärarens påstående att hon saknat uppsåt att skada eleven. Rätten ställer sig till och med tveksam till om slaget verkligen träffat eleven och om det verkligen orsakat skadorna som har dokumenterats.

De inblandade har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet.