Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Eriksson (S): Vi hoppas på bra tandvårdslösning för Kolsvaborna

Kristdemokraterna Ingvar Nordén och Roy Cederbäck skriver om Folktandvårdens förfrågan om att stänga sin klinik i Kolsva.

Till landstingsstyrelsens sammanträde den 21 december hade Folk-tandvården Västmanland AB bett om lov att från den 1 april 2012 få stänga annexkliniken i Kolsva på grund av att för få patienter är listade där. Majoriteten av Kolsvaborna är listade hos andra tandläkare än den i Kolsva.

I dag är kliniken öppen en dag i veckan. För att få stänga kliniken krävde landstingsstyrelsen att tandvårdsundersökningar ska kunna genomföras på skolungdomar och äldre i lokaler på till exempel skolan i Kolsva tätort.

Folktandvården ska också undersöka möjligheten om en mobil tandvårdsbuss kan vara ett komplement för att förbättra servicen ytterligare.

Som ansvarigt landstingsråd känns det bra att landstingsstyrelsen var enig om beslutet att kliniken får stängas under förutsättning att Folktandvården ordnar alternativa lokaler. Varken patienter eller verksamhet skulle gagnas av en politisk tvist i frågan.

Nu är det upp till Folktandvården att i samtal med Kolsva kommundel se om det går att finna lämpliga lokaler för undersökningar av patienter.

Folktandvården i Köping och Kolsva kommundelsnämnd har företrädare som både kan frågan och har gott omdöme. Jag har därför goda förhoppningar om att frågan ska få en bra lösning för Kolsvaborna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel