Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Ivarsson tar över Mora

I VIK Hockey fick han sparken efter tolv matcher. I går blev det klart att västeråsaren Lars Ivarsson tar över som huvudtränare för Mora IK.
– Det känns både tråkigt och spännade, säger han.

Säsongen 2009/2010 var Lars Ivarsson huvudtränare i VIK Hockey. Det var en period när ingenting tycktes gå VIK:s väg resultatmässigt och efter bara tolv matcher fick både klubben och fansen nog och Ivarsson entledigades och fick fortsätta säsongen som juniortränare.

Året efter flyttade han ner till Småland för att träna allsvenska konkurrenten Oskarshamn och därifrån gick flytten sedan i somras vidare till Mora där han tog platsen som assisterande tränare bredvid Harald Lückner.

– Det är ju en intressant klubb och det ska bli kul att jobba med Harald Lückner som varit med ett tag, sa han då till VLT.

Men nu har den situationen förändrats.

I går blev det officiellt att Lückner inte längre har Moras förtroende efter att resultaten gått långt under förväntan, och att Lars Ivarsson är ny huvudtränare.

– Jag är ganska förvånad själv faktiskt. Jag blev uppkallad till vår vd i morse och då frågade han mig om jag ville ta över. Det känns både tråkigt och spännande på samma gång. Det är riktigt tråkigt att de tar bort Harald men samtidigt så är det en härlig utmaning för mig, säger Ivarsson.

Mora har nu fyra raka förluster inför kvällens möte med tabelltvåan Bofors.

– I dagsläget handlar det nu mest om den psykologiska biten. Vi måste börja försöka tänka lite positivt igen om vi ska ta oss ur det här, säger Lars Ivarsson.