Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Kallsäby (C): Såväl staden som landet kan utvecklas

Äntligen byggstopp på landet utbrister Linn Aldén, miljöpartist, om än oberoende sådan. Hon välkomnar att Miljöpartiet stoppar nya husgrupper på landet och i förlängningen all byggnation utanför Västerås tätort.

Här argumenteras mot byggnation över huvud taget. Det hjälper inte ens att det kanske går en buss även efter Smartkoll. Nej, i den nya miljöpartistiska världen ska vi inte få bo annat än i höghus i stan och dessutom ska vi leva i kollektiv och dela på saker och ting.

Vi har till skillnad från Miljöpartiet inget emot att människor får välja hur de vill leva. Vill man bo centralt, vill man bo i höga hus, vill man vara med i en bilpool, dela verktyg och skötsel ska man självfallet få kunna göra det. Vill man däremot bo på landet eller i de mindre orterna utanför Västerås ska man lika självfallet kunna göra det.

Centerpartiet delar synen att vi ska sträva efter att inte bebygga värdefull åkermark och att underlätta ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart levnadssätt. Men såväl metoderna som den framtida visionen skiljer sig markant från oss gröna liberala centerpartister mot det mer socialistiska, fundamentalistiska Miljöpartiet.

I vår framtid får andra än bönder bo på landsbygden, i vår framtid finns en basservice för människor i hela kommunen och vi har ett ömsesidigt utbyte mellan land och stad.

Förra mandatperioden hade vi ett bra samarbete med bland annat Miljöpartiet men nu verkar partiet ockuperat av människor med en helt annan ideologisk värdegrund som snarare är åt det marxistiska. Snarare verkar förbud, pekpinnar och en politik som motsätter sig människors fria vilja vara nya ledord. Miljöpartiet i Västerås framstår mer nu som gröna khmerer än pragmatiska miljövänner.

Alternativen i Västerås-politiken är glasklara, en grön politik med frihet och ansvar med Centerpartiet i Västeråsalliansen mot ett ofritt och förbudsivrande Miljöparti i en allians som övergår mer i helrött.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel