Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Kallsäby: "Jag har förståelse för Mauds beslut"

Lars Kallsäby, gruppledare för Centerpartiet i Västerås har precis fått beskedet om Maud Olofssons avgång när VLT når honom. Han är inte förvånad över partiledarens beslut.

- Jag har full förståelse för det. Hon har suttit väldigt länge och det är en utsatt position. Ska man avgå är det här rätt tidpunkt för att en ny partiledare ska kunna etablera sig inför valet 2014.

Enligt Kallsäby är partiet i behov av förnyelse efter det dåliga valresultatet 2010.

- Maud har förmodligen känt att hon inte är beredd att driva nästa valrörelse.

Lars Kallsäby beskriver sig själv som ett Maud-fan.

- Hon har varit en mycket stark och betydelsefull ledare med enorm drivkraft. Visst har det funnits internt ifrågasättande av henne men jag har alltid backat upp henne.

Själv ser han gärna Anna-Karin Hatt, i dag it- och regionminister, Annie Johansson, ekonomisk talesperson och vice gruppledare i partiets riksdagsgrupp eller Lena Ek, som bland annat är ledamot av Centerpartiets verkställande utskott, som lämpliga efterträdare till Maud Olofsson.

- Det finns många dugliga personer som mycket väl kan fylla ut Mauds stol. Jag vet att valberedningen är i full gång med att hitta kandidater, säger Lars Kallsäby.

Hade Maud Olofsson kunnat sitta kvar om hon velat?- Det har varit en stor uppförsbacke och en omotiverad mediestorm kring Maud Olofsson. Det starka ifrågasättandet skadar naturligtvis partiet.