Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Luttropp (M): HGF har motarbetat Mimer

Hans Ohlsson torgför ett märkligt resonemang. Han påstår att ”ett bra boende är ingen jobbfråga”.

Men visst hänger det ihop! Fler jobb ger fler västeråsare bättre möjligheter att efterfråga en önskad bostad. Betalningsförmågan ökar, vilket i sin tur skapar fler jobb.

Det är bland annat därför som Mimer satsar på Jobbpunkt Väst, där hittills över 250 västeråsare har fått jobb. Och vi kommer att fortsätta med detta även framöver.

Ohlsson skriver vidare att det är dags att inse att det måste byggas och renoveras bostäder även i Västerås, och att det nu krävs handling. Javisst! Det är därför vi i Mimer har beslutat att under åren 2009-2012 bygga (färdigställda, pågående och under projektering) 600 nya bostäder och att bygga om 900 befintliga bostäder till modern standard – tillsammans alltså cirka 1 500 bostäder.

Vi har dessutom hittills klarat finansieringen utan att behöva ta upp några nya lån utan har i stället till och med minskat vår låneskuld med 90 miljoner kronor.

Vi har sammanfattningsvis gjort det bästa årsresultatet (2009) i Mimers snart 90-åriga historia, som i sin tur även har möjliggjort oförändrad hyra under 2010. Mimers rekordstarka ekonomi och stora satsning på ny- och ombyggnad har till största delen sin förklaring i att vi har gjort rejäla reavinster genom att hyresgäster fått erbjudande att friköpa sina hyresrätter och ombilda till bostadsrätter.

Det Hans Ohlsson förtiger i sin artikel är att Hyresgästföreningen på många olika sätt har motarbetat Mimers resursskapande ombildningsprogram. Och skulle därmed i praktiken gjort det näst intill omöjligt att leva upp till sina egna stolta paroller att kunna klara av en omfattande ny- och ombyggnation.

Det är således Mimer som i handling har klarat av detta. Hade Hyresgästföreningens agerande lyckats hade inte det kunnat förverkligas!

Lars Luttropp, styrelseordförande i Bostads AB Mimer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel