Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Öhman: Fega politiker borde avgå

Naivitetens guldålder är förbi

Jag borde kanske redan nu be om ursäkt för kommande svavelosande rader- men det får f-n räcka nu. I helgen besköts, som ni knappast missat, en polismans bostad med automatvapen. På min gata.

Gränsen har egentligen passerats för längesedan, men självklart känner jag en extra förpliktelse att reagera offentligt när det kommer så nära. Jag brukar säga till min lite ängsliga sjuåriga dotter att vi bor så tryggt man knappt göra - och så händer detta!

Det är väl helt enkelt så att det inte finns några helt trygga platser kvar i Sverige. Det finns numer för många som både har kapacitet att döda och helt saknar respekt för andras liv. Oavsett orsakerna till detta (och de är många) måste vi vakna upp och inse att det faktiskt inte är de kriminellas uppgift att sluta med sitt ofta vedervärdiga beteende, det är VÅR uppgift att se till att de slutar.

Vi som är skötsamma måste gå samman och stå upp mot våldet- och då syftar jag inte på vare sig fackeltåg eller handhjärtan. Vi måste kräva av våra politiker att de tar i med krafttag, exempelvis skärper straffen rejält för innehav av illegala vapen och via razzior tömmer utanförskapsområden på vapen och knark.

Då vi tar ifrån de kriminella den makt de har över vilsna själar. Jodå, ni får gärna komma till mitt hem också. Alltför många lever i dessa områden utan hopp om en vettig framtid och förutom den tragedi det i sig är, är människor utan hopp farliga människor. Vi måste försöka ge så många som möjligt ett förnyat hopp, ge dem något att förlora- och samtidigt vara avsevärt hårdare gentemot dem som inte tar vår utsträckta hand.

Jag ser tyvärr ingen lösning i sikte med nuvarande politiker då såväl insikt som mod tyvärr tycks saknas hos majoriteten. Antingen har de inte förstått allvaret, eller så förstår de, men är för oroliga för att de åtgärder som är nödvändiga gör dem impopulära.

Jag ser hur Roger Haddad och många andra politiker, rikspolischefen med flera för tusende gången är djuuupt upprörda och betonar att parallella strukturer inte får byggas upp. "Det är inte ok", som vår statsminister vältaligt brukar formulera det när han tar i från tårna. Ett litet tips från oss vanliga medborgare: dessa strukturer är redan här, som konsekvens av er inkompetents, eller naivitet, som det brukar heta.

Era mer eller mindre emotionella, ofta floskelbetonade, utspel lämnar många av oss helt likgiltiga. Håll tyst tills ni är beredda att uttala och utforma direktiv som leder till förändringar i dag, helst igår.

Är ni inte beredda att ge dessa direktiv, på grund av bristande insikter, eller rädsla för att uppfattas som icke politiskt korrekta, lämna er plats till någon som har insikten och modet!Den politiska korrekthetens tid, naivitetens guldålder, är förbi- och det är ändå bara en tidsfråga innan vi gräsrötter, som lever med konsekvenserna av er feghet, tvingar er att avgå.

Risken är emellertid uppenbar att utvecklingen inte går att vända om vi inte tar tag i detta NU.

Vissa säger att det redan är för sent, men det vägrar jag tro. När börjar vi och hur gör vi?Lars Öhman

Läs också: Insändare: Stå upp emot hatet och våldet

Ledare: Skotten mot rättstatens hjärta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel