Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Wallin klippte besöksrekordet

Rekordmånga besökte Konstmuseet när Västeråssonen Lars Wallin ställde ut sina klänningar.

Annons
populär modeskapare. 2 500 personer tog i helgen vara på den sista chansen att se Lars wallins fashion stories, som dragit rekordmånga besökare till Konstmuseet. Lars Wallin kunde själv inte närvara på finissagen (avslutningen) på grund av sjukdom. Bilden är tagen under invigningen av utställningen i slutet av november.Foto: Margareta Andersson/Arkivbild

Mode är en konstform som lockar publik. Det har modeskaparen och exvästeråsaren Lars Wallin bekräftat genom sin utställning Fashion Stories. Under de tre månader som utställningen pågick kom 46 312 besökare.

– För en utställning som pågår under så här kort period är det den mest besökta utställning vi haft, säger Katrin Ingelstedt, intendent för kommunikation och program på Västerås Konstmuseum, som dessutom konstaterar att december och januari vanligtvis är ”litet svårare” månader när det kommer till att locka publik.

Under samma period för ett år sedan (december 2011 till februari 2012) hade museet 17 708 besökare.

Konstnärerna Anne-Karin Furunes, Erland Cullberg, Knutte Wester var några av konstnärerna som ställde ut då.

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt! Det visar att mode är ett konstgrepp som fungerar bra att ställa ut och är något som många kan relatera till, säger Katrin Ingelstedt.

– Sedan tror jag att många har tyckt att det är litet extra roligt att Lars Wallin är västeråsare.

I helgen var det sista chansen att se Fashion Stories, 2 500 besökare kom under lördagen och söndagen. Flera som VLT talade med på plats hade aldrig tidigare besökt Konstmuseet.

Vad tar ni med er efter den här utställningen som blev en sådan succé?

– Vi är överväldigade och ska sätta oss ned och utvärdera arbetet. Det är litet tidigt att säga vad vi har lärt oss men framför allt tar vi med oss att Konstmuseet ska vara en mötesplats för många olika grupper och generationer.

Annons