Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsplattorna var bluff – Västeråsare lurade systematisk människor på Blocket

Han lockade med telefoner och läsplattor – men när betalningen väl var gjord såg köparna aldrig röken av varorna.

Annons

25-åringen från Västerås lyckades tjäna ihop 11 650 kronor innan hans bluff avslöjades.

Sammanlagt ska det röra sig om tio falska annonser på blocket.se mellan 5 april och 31 maj i år. I annonserna skrev 25-åringen att han hade telefoner och läsplattor av olika märken och modeller till salu.

Men när han väl fick pengarna visade det sig alltså att varorna inte existerade. Nu åtalas mannen för bedrägeri – och har erkänt brott.

Totalt är det femton personer som via kontoutdrag har kunnat visa på att de har blivit lurade av mannen. De yrkar på skadestånd på mellan 350 och 1500 kronor per person.

Dessutom står 25-åringen åtalad för ett annat brott på samma tema. Genom ett mobilt abonnemang som tillhör en firma i Stockholm, ska han utan tillåtelse ha gjort automatiska insättningar på en spelsajt under 32 tillfällen i maj. Totalt ska det handla om 3 784 kronor.

Brottet rubriceras som bedrägligt beteende. Firman vill ha tillbaka samma summa, 3 787 kronor, i skadestånd – och även här har mannen erkänt brott.

HÄR kan du läsa fler blåljusnyheter