Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil brann 

En lastbil från Myrorna blev totalt utbränd på riksväg 56 i höjd med Giresta före stora Ekeby korset vid klockan 11:50 på torsdagen.

– Branden startade i ett däck, vad det berodde på är svårt att säga men det kan kanske ha berott på en punktering, sa Maud Johansson på Västmanlandspolisens sambandscentral.

Två män satt i lastbilen när de märkte att det kom rök från ena däcket. De stannade och försökte släcka elden men deras försök misslyckades. Som tur var kunde de sätta sig i säkerhet innan lågorna blev alltför kraftiga.

När brandkåren kom till platsen brann redan hela förarhytten och de kunde inte förhindra att lastbilen blev totalförstörd.

– Lastutrymmet var fyllt av kläder och vi var tvungna att häva ut lasten på vägen för att sedan kunna släcka den, sa Mikael Forsberg, insatsledare på räddningstjänsten i Västmanland.

Branden hindrade trafiken från att passera på riksväg 56 och polisen fick leda om trafiken i båda riktningarna vid Rytternekorset och Gruffet.

Släckningsarbetet tog ungefär en timme enligt insatsledare Forsberg.