Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil välte på E18

En lastbil har vält på E18 mellan Vallbymotet och Bäckbymotet. Bärgningsarbetet kan ta lång tid.

Olyckan har vid 16.20-tiden på onsdagen inträffat i riktning mot Köping, alltså riktning västerut. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

Lastbilschauffören tycks ha klarat olyckan till synes oskadd och kunde själv ta sig ur det välta lastbilsekipaget - fryslastbil med släp. Ingen annan människa var inblandad i olyckan eller skadades.

Trafiken på E18 i riktning västerut är stoppad förbi olycksplatsen. Köer och besvärligt trafikläge kan väntas under hela räddnings- och bärgningsarbetet.

Information från platsen sade att mycket långa, stillastående, köer omedelbart bildades på E18.

Polisen leder om trafiken via Norrleden och riksväg 66 via Erikslund åter ut på E18. Preliminär information från Trafikverket anger att vägen kan vara avstängd till minst 19.00, polisens uppfattning är att bärgningsarbetet kan ta längre tid än så.

– Enligt lastbilschauffören låste sig bromsarna och han fick kast på släpet, säger Per Strömbäck vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.