Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil välte vid norra Rytternekorset

(Uppdaterad 22.15) En lastbil välte på länsväg 56 vid norra Rytterneinfarten på måndagseftermiddagen.

Olyckan inträffade strax före klockan halv tre på måndagseftermiddagen i korsningen riksväg 56-norra vägen mot Rytterne, det så kallade norra Rytternekorset.

Enligt de första uppgifterna ska föraren ha tagit sig ut ur bilen på egen hand och uppges ha klarat sig utan allvarliga skador. Föraren fördes till Centrallasarettet i Västerås för omplåstring.

Bilen var lastad med trävirke som spreds ut över såväl körbana som dike vid krocken. Lastbilen ska även ha läckt ut en mindre mängd diesel i samband med olyckan.

Vägen är enligt polisen avstängd i båda riktningarna vid olycksplatsen och bärgningsarbetet beräknas ta åtskilliga timmar.  

Under tiden leds personbilstrafiken förbi olycksplatsen via Horn, tyngre trafik omleds via E18-trafikplats Eriksberg-länsväg 252 till Rytternekorset tills bärningsarbetet är avklarat.

Sent på måndagskvällen var det fortfarande stopp vid olycksplatsen, men bärgare har lovat att transportera bort lastbilen imorgon bitti.