Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschaufför saknade körkort

En lastbilschaufför sitter häktad efter att ha visat upp ett falskt körkort. Han visade sig inte ha något körkort alls.

Föraren stoppades i en vanlig poliskontroll i Västerås kommun torsdagen den 18 september. Han visade då upp ett körkort som polisen inte tyckte såg korrekt ut.

- Det var utformat på ett sätt som gjorde att vi misstänkte att det kunde vara förfalskat, säger Lisa Sjölander på polisens krimjour.

Mannen, som kommer från Makedonien och körde för ett utländskt företag, greps och togs med till stationen.

- I början påstod han att det var ett riktigt körkort. Vad han sa sedan vet jag inte men det var därför som han blev anhållen, säger Lisa Sjölander.

Enligt tidningen Proffs körde föraren varor för Ica och DSV. Han ska ha erkänt i förhören att han helt saknade körkort och berättat att han köpte ett falskt från en Makedonsk körskola. På det hade han sedan kört i Sverige i 5 månader.

I måndags häktades han misstänkt för brukande av falsk urkund. Han är även misstänkt för olovlig körning.

- Det finns många skäl till att ett utländskt körkort inte är giltigt i Sverige men om han hade haft ett giltigt utländskt körkort hade det ju inte varit några problem, säger Lisa Sjölander.

Läs artikeln i Proffs här!