Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsförare söks efter dödsolyckan

 
Cyklist avled efter olycka i Skallbergsmotet
Visa alla artiklar

Polisen söker ett viktigt vittne till dödsolyckan vid Skallbergsmotet. Cyklisten som omkom hedras med en så kallad ghostbike, den första i Västerås.

Västerås. Blommor och ljus har funnits vid cykelpassagen över E 18-avfarten sedan olyckan inträffade för en månad sedan. Nu har platsen också smyckats med en vitmålad cykel.

Det var för tolv år sedan som så kallade ghostbikes började dyka upp i USA. Ett sätt att hedra cykel- vänner som omkommit i trafiken och mana alla trafikanter att visa mer hänsyn mot varandra.

För tre år sedan ställdes den första spökcykeln ut i Stockholm när en kvinna hade körts ihjäl vid Slussen. Nu har alltså även Västerås en ghostbike.

Det var en 59-årig man som blev påkörd när han cyklade mot centrum. Bilisten, en 71-årig kvinna, kom från Oslohållet. Hon misstänks ha vållat olyckan.

– Vi söker en långtradarchaufför med ljus och lykta, säger Johan Forsberg som är polisens utredare.

Mannen som är 30–40 år körde bakom kvinnans bil och bör ha sett olyckan från lastbilshytten.

Om kvinnan kommer att bli åtalad är inte bestämt, enligt polisens utredare Johan Forsberg. Han väntar på obduktionsprotokollet som lär bli klart inom en månad.

Varken bilen eller cykeln hade några fel enligt den tekniska undersökningen.

Yngve Fredriksson [email protected]