Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Låt guldet stänka"

Det var spännande in i det sista när vinnarna bland de nominerade till 2010 års utmärkelser skulle utses på Guldstänksgalan inför ett fullsatt konserthus på torsdagskvällen.

Kvällen inleddes traditionsenligt med en timmes sorlande vimmel med bubbel i glasen i foajén innan det var dags för företagare och entreprenörer med gäster att bänka sig i salongen och på balkonger för musikalisk underhållning och prisutdelningarna. Fler än 150 förslag på kandidater hade jurygrupperna haft att fundera över.

Medan gästerna fyllde salongen visades Västerås från förr i en stumfilm Västerås, till pianomusik. Därefter trummade Västerås Trumtropp taktfast in evenemanget och Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande, öppnade galan med orden ”Låt guldet stänka”.

Därefter gavs det plats för konferenciern, ståuppkomikern Jan Bylund, som fick publiken att skratta åtskilliga gånger under kvällen mellan alla olika framträdanden.

Representanter för de tolv nominerade till Årets företagare, nystartare, innovatör, respektive marknadsförare, bjöds upp på scenen för att sätta sig i sofforna och invänta öppnandet av vinnarkuverten, som också innehöll juryns motiveringar till priset. Guldstänk delade även ut ett särskilt miljöpris som gick till Nibble Lantbruk AB på Nibble gård i Tillberga.

Förutom trumslagarna bestod den musikaliska underhållningen också av bland annat Bach och slängpolska på tuba och flöjt. Sist, innan guldregnet slutligen föll över vinnarna, överraskades publiken med att Nanne Grönvall virvlande dansade in på scenen och med full energi sjöng att hon var avundsjuk, men avslutade med låten Krama mig.

Kvällen avslutades med middag där det bland annat bjöds på röding med pepparrot till förrätt, sedan oxfilé med rotselleripuré och chokladfondant med glass till dessert.