Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss alla välja psykoterapeut

Den psykiska ohälsan ökar. Den som behöver stöd och behandling genom psykoterapi kan i dag inte välja vem han eller hon vill gå till, utan hänvisas till landstingets terapeut.

Alliansen tycker det är dags att införa vårdval inom psykoterapin i Västmanland. Det innebär att landstinget först godkänner vårdgivarna inom ett område, för att säkerställa att de håller en hög kvalitet.

Därefter får patienten fritt välja bland dem som godkänts, oavsett om det är en privat eller offentlig utförare. För patienten blir det ingen extra avgift oavsett vilken man väljer.

Vi vill med detta förslag ge fler invånare i Västmanland möjlighet att själv välja vem de ska gå till när de behöver psykoterapi. Det är en väldigt personlig stöd och behandling och det är viktigt att varje patient kan hitta rätt person. Annars riskerar vi att få ännu fler sjukskrivningar.

I Örebro och Uppsala låter man invånarna själva välja utförare. Där har patienterna många psykoterapeuter att välja mellan. Det är dags att Västmanland tar efter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel