Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt väktare och p-vakter hjälpa till med bötfällning av dem som skräpar ned

Jag är rädd för att regeringens förslag om penningböter som ska utfärdas av polis inte är tillräckligt, skriver Eric Söderberg (KD).

Regeringen har föreslagit att nedskräpning ska kunna leda till böter som utfärdas på plats av polis. Vidare ska Naturvårdsverket satsa på minskad nedskräpning genom informationskampanjer.

Västeråsalliansen satsade under föregående mandatperiod på att minskad nedskräpning. Vi föreslog att sponsrade soptunnor skulle sättas upp parkerna, och så blev det. Staden genom-förde även informationskampanjer. Tyvärr räcker inte detta. Vissa människor fortsätter ändå att skräpa ned.

Jag är rädd för att regeringens förslag om penningböter som ska utfärdas av polis inte är tillräckligt. Polisen är överhopad med arbete och har sannolikt inte tid att jaga folk som kastar papper på gatan. Mitt förslag är att också p-vakter, och kanske väktare, ska kunna utfärda böter på samma sätt som vid felparkeringar.

Det behövs en debatt i frågan!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel