Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtskrivar-Ana från Bäckby släpper eget

Hon är Västeråstjejen som skrivit låtar åt de största internationella stjärnorna. Nu släpper Ana Diaz sin solodebut - på eget bolag.

Annons
Ana Diaz har efter många år utomlands återvänt till Sverige för att göra sin egen musik - på svenska.

Vad har Britney Spears, One Direction, Wyclef, David Guetta och Agnes gemensamt? De har alla fått hjälp med låtskrivandet av Västeråstjejen Ana Diaz. Efter en längre tid utomlands - hon har hunnit med Seattle, Detroit, Brisbane och London - bor hon nu i Stockholm sedan i januari.

– Det känns fantastiskt. Sverige är som en mamma för mig, som att åka hem och ligga på soffan och få trygghetskänslor, säger Ana Diaz.

I dag släpps hennes första egna singel ”Fyll upp mitt glas nu” på egna bolaget Winwin recordings och i början av nästa år kommer EP:n. Att göra musik under eget namn, och på svenska till råga på allt, är nytt för henne. Till hjälp har hon därför haft poeten och vännen Daniel Boyacioglu.

– Det här svenska är självbiografiskt: Rätt upp och ner berättelser om saker jag upplevt. Det kommer en låt  om en kompis jag hade på Bäckby när jag var liten, avslöjar Ana Diaz.

Hon växte upp med en mamma från Finland och en pappa från Spanien och gick musikklass på Fryx och estetlinjen på gymnasiet. Sedan stora världen i 13 år.

I dag är hon alltså tillbaka i Sverige igen. Men hon tänker inte sluta skriva låtar åt andra.

– Jag tänker aldrig sluta med det. Det är det roligaste av allt, säger Ana Diaz.

Annons