Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt att känna sig lurad av Mimer

Vad man än som privatperson går och hyr, så gör man det för att det är en produkt som oftast är dyr att äga själv.

Då man hyr den så är den då i ett så gott som helt oklanderligt skick och om man själv på något sätt skadar produkten så får man betala en ersättning till den man hyr av. Jämför att hyra bil, hotellrum, stuga på semestern, trädgårdsmaskiner, släpkärra och så vidare.Detta är en verklighet med ett undantag, hyra lägenhet. Se artikel i VLT angående Mimer (18 oktober).

Om jag hade valt att gå till ett företag som annonserar med lägre standard, till exempel Rent a Wreck, har jag förstått att allt inte är tipp topp.

Men jag har valt Västerås marknadsledande bostadsföretag både vad gäller hyresnivå och storlek på företag. Då är det lätt att känna sig lite lurad och delvis få en upplevelse av att jag faktiskt hyr en "gör det själv" lägenhet.

Mimers "plusval" är en prishöjning för en åtgärd som jag själv väljer, som sedan är ett permanent pålägg på hyran.

Om jag själv väljer att exempelvis måla eller tapetsera i min lägenhet, då har jag helt plötsligt en kostnad som har ett slut. Vare sig jag betalar allt på en gång eller väljer en avbetalningsplan.

Trodde inte jag hyrde av "Rent a Wreck"

Mimer bemöter kritiken : Vi tar fullt ansvar för våra fastigheter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare