Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lättare än jag trodde”

IK Franke är vidare i VLT-cupen. Det blev två enkla vinster i gruppspelet mot Tillberga och Skultuna.

– Det blev lite lättare än jag trodde, säger Franketränaren Peter Markstedt.

VLT-cupen är omstöpt i år. Nytt är att turneringen avgörs i två gruppspel innan finalspelet.

På Råby IP i lördags gjorde Franke och division 5-lagen Tillberga IK och Skultuna IS upp om förstaplatsen i gruppen.

Spännande blev det aldrig, Franke – som rullade runt på mycket folk – var alldeles för överlägset i matcherna över 2x30 minuter.

Först 5–0 mot Tillberga IK. Mål redan i öppningsminuten genom Peter Fernström och sedan fortsatte det för nykomlingen i division 3.

Franke gick sedan upp mot Skultuna och det slutade 7–1.

– Vi hade ont om folk och orkade inte med två matcher så tätt. Sett till förutsättningarna har vi ändå gjort det ganska bra, säger SIS-tränaren Andreas Svahn som bland annat hade tre spelare födda 1996 i truppen.

Efter 2–0 i paus ökade Franke trycket i andra. Joakim Stigevik gjorde 3–0 och konstgräsets bäste spelare Joakim Johansson 4–0. Utan att förta sig vann Franke väldigt enkelt.

Peter Markstedt ser VLT-cupen som en av förberedelserna inför seriepremiären 17 april mot Örebrolaget FK Bosna.

– Bra att straffarna är borta så att det blir på riktigt. Nu var det inget större motstånd i första omgången, men när det dar ihop sig borde vi spela 2x45. Det är ju så det är i serien och det borde det vara här också, anser han om den ”nya” VLT-cupen.

Franke har ambitionen att hålla sig kvar i trean första året. Markstedt är nöjd med spelet hittills,

– Vi har gjort kanon-försäsong, den bästa sedan jag kom till klubben. Att gå in i serien och ha en trygghet i det vi gör är bra även om vi vet att det kan vända väldigt fort.

Franke bygger vidare på sin starka defensiv. När laget vann fyran i fjol släppte Råbylaget endast in 18 mål.

– Och vi är ännu bättre bakåt i år, släpper till max en målchans per år. Ser verkligen fram mot serien, säger Markstedt.

Resultat VLT-cupen – Råbygruppen

IK Franke–Tillberga 5–0

Mål, Franke: Peter Fernström 2, Joakim Johansson, Kim Ringström, Andi Mansour.

Tillberga–Skultuna 2–0

Mål, TIK: Axel Ortega, Anwar Affa.

Skultuna–Franke 1–7

Mål, SIS: Hames Kinolli. Franke: Arto Ojutkangas 2, Joakim Johansson 2, Kristoffer Hammarlund, Joakim Stigevik, Alban Dautaj.

Gruppspel 2 avgörs 10 april på Swedbank Park och Trollebo IP. Segraren i varje grupp (6) och de två bästa tvåorna går vidare dit.