Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lättare än jag trodde”

IK Franke är vidare i VLT-cupen. Det blev två enkla vinster i gruppspelet mot Tillberga och Skultuna.

Annons

– Det blev lite lättare än jag trodde, säger Franketränaren Peter Markstedt.

VLT-cupen är omstöpt i år. Nytt är att turneringen avgörs i två gruppspel innan finalspelet.

På Råby IP i lördags gjorde Franke och division 5-lagen Tillberga IK och Skultuna IS upp om förstaplatsen i gruppen.

Spännande blev det aldrig, Franke – som rullade runt på mycket folk – var alldeles för överlägset i matcherna över 2x30 minuter.

Först 5–0 mot Tillberga IK. Mål redan i öppningsminuten genom Peter Fernström och sedan fortsatte det för nykomlingen i division 3.

Franke gick sedan upp mot Skultuna och det slutade 7–1.

– Vi hade ont om folk och orkade inte med två matcher så tätt. Sett till förutsättningarna har vi ändå gjort det ganska bra, säger SIS-tränaren Andreas Svahn som bland annat hade tre spelare födda 1996 i truppen.

Efter 2–0 i paus ökade Franke trycket i andra. Joakim Stigevik gjorde 3–0 och konstgräsets bäste spelare Joakim Johansson 4–0. Utan att förta sig vann Franke väldigt enkelt.

Peter Markstedt ser VLT-cupen som en av förberedelserna inför seriepremiären 17 april mot Örebrolaget FK Bosna.

– Bra att straffarna är borta så att det blir på riktigt. Nu var det inget större motstånd i första omgången, men när det dar ihop sig borde vi spela 2x45. Det är ju så det är i serien och det borde det vara här också, anser han om den ”nya” VLT-cupen.

Franke har ambitionen att hålla sig kvar i trean första året. Markstedt är nöjd med spelet hittills,

– Vi har gjort kanon-försäsong, den bästa sedan jag kom till klubben. Att gå in i serien och ha en trygghet i det vi gör är bra även om vi vet att det kan vända väldigt fort.

Franke bygger vidare på sin starka defensiv. När laget vann fyran i fjol släppte Råbylaget endast in 18 mål.

– Och vi är ännu bättre bakåt i år, släpper till max en målchans per år. Ser verkligen fram mot serien, säger Markstedt.

Resultat VLT-cupen – Råbygruppen

IK Franke–Tillberga 5–0

Mål, Franke: Peter Fernström 2, Joakim Johansson, Kim Ringström, Andi Mansour.

Tillberga–Skultuna 2–0

Mål, TIK: Axel Ortega, Anwar Affa.

Skultuna–Franke 1–7

Mål, SIS: Hames Kinolli. Franke: Arto Ojutkangas 2, Joakim Johansson 2, Kristoffer Hammarlund, Joakim Stigevik, Alban Dautaj.

Gruppspel 2 avgörs 10 april på Swedbank Park och Trollebo IP. Segraren i varje grupp (6) och de två bästa tvåorna går vidare dit.