Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif GW Persson i frän attack mot polisledningen efter skotten i Västerås

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Leif GW Persson går till hårt angrepp mot bland annat rikspolischefen i senaste avsnittet av Veckans brott.

Den välkände kriminologen kommenterar utredningen kring de skott som avlossades mot ett polisbefäls villa i Västerås i slutet av oktober.

Både rikspolischefen Dan Eliasson, som åkte till Västerås, och Carin Götblad, chef för polisens region Mitt, som Västerås tillhör, har kallat skjutningen för ett angrepp mot samhället och tagit upp frågan om strängare straff för brott mot polisen.

Leif GW Persson avfärdar kategoriskt uppfattningen att beskjutningen av villan skulle ha varit ett planerat angrepp på polisen i stort eller på det demokratiska samhället.

Veckans brott har flera källor som samstämmigt berättar att det i stället handlar om en privat konflikt som ligger bakom skottdådet, skriver SVT.

– Numera vet vi vad det här handlar om och vilka de inblandade är. Det är en mycket känslig historia, säger Leif GW Persson i kvällens avsnitt av Veckans brott.

– Det vittnar för mig om en för mig fullständigt bottenlös inkompetens från Eliasson och Götblad som inte har en susning om vad sånt här är och ändå gör de såna här bestämda utfästelser.

– Varför gör man det? Är det för att det kan ta fokus från deras egna insatser i allmänna polisiära frågor? Eller är det för att de inte vet vad de håller på med? Oavsett är det ingen merit, anser Leif GW Persson.