Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Karlsson: Makten vet att det finns en risk för en mäktig EU-krasch

De som äger makten i Sverige har satt oss i åtskilliga allvarliga ekonomiska och industriella svårigheter med EU-medlemskapet

 Internationella kapitalister rånar Sverige varje dag på företag och verksamheter. De knycker främst forsknings- och framtidsföretag. Automatiserad produktion tycks vi få ha kvar – tills vidare.

Våra valda ombud kan, eller vill ändå inte se klart. Det kan i sanningens namn inte våra tidningar och andra medier heller. Kanske de helt enkelt inte vågar säga sanningen?

Varför är det så svårt att få säga sanningen om EU? Svar på frågan finns, inlindad i desinformation. Makten vet mycket väl att det är risk för en mäktig EU-krasch. De arbetar på ekonomisk beredskap. Inte för att de vill – de måste.

Tecknen syns. Här om dagen började statsminister Fredrik Reinfeldt tala om äldre. De ska få rätt att arbeta mera. Många äldre vill så gärna arbeta till de blir 100 år. Då alstras mer arbeten för de unga. De som inte fyllt 30 år, påstods det. Verkligen? 30 procent av alla ungdomar har inte arbete nu. Om äldre stannar kvar på sina jobb tills de blir 70, 80, 90 100 år, så får ungdomar mer arbete. Är det troligt? Ånej. Något annat låg bakom detta prat.

Vet ni vad? Jo, vi vet nu. Här om dagen kom svaret på vad Reinfeldt borde ha sagt: Statsministrarna i EU:s nordstater, det vill säga Norge, Finland, Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, England och Island, har träffats i stort toppmöte. De diskuterade viktiga framtidsfrågor. Pengar och makt, med andra ord. Svepskäl för mötet, officiellt, var att de träffats för att diskutera om äldre medborgare i länderna ska arbeta mer. Då slipper de få pensioner. De skulle hellre vara i tjänst och betala pensionsavgifter i princip intill sin dödsdag. En fräck idé och inte alls sannolik eller trovärd.

Tanken är för övrigt snarlik nazisternas idé: dumt att slösa pengar på folk som ändå strax dör. Med hårt arbete, dålig mat, kalla bostäder och lite pengar dör de ju fortare. Pensionspengar som betalats in kan med fördel behållas av staten. Undantaget pensioner till maktens folk förstås. De ska få stora feta pensioner.

Var äldres arbeten och pensioner således det verkliga skälet till detta unika toppmöte med statsministrarna i EU:s nordstater? Nej, naturligtvis inte. Det var bara ett fräckt svepskäl. Dessa toppolitiker offrar ingen energi på äldre människor i sina stater.

Något helt annat, mer viktigt, var skälet för mötet. De har träffats i ett unikt möte för att gemensamt förbereda sig på vad som kan/ska hända i nära framtid: Det skraltiga EU-bygget kollapsar i rök och damm – ekonomisk turbulens utan motstycke. Vad gör vi? Kör vidare med en nordisk union? Ger ut ny valuta med nytt namn? Går vi åter till läget före EU-vanvettet?

Alla inser säkert behovet av sekretess i allvarliga saker. Men ärligt – hade det ändå inte varit bättre att säga lite av blank sanning?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel