Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lenita och Jenny från Västerås hämtar belöningsmedalj och gesällbrev i Blå Hallen

I cirka 150 år har det delats ut mästarbrev och gesällbrev i Blå Hallen i Stockholm. Den första onsdagen i november hämtar även två duktiga västeråsare sina bevis för hantverkskunnande och yrkesskicklighet.

Den första november får över 230 olika hantverkare sina gesäll och mästarbrev i Blå hallen, huvudsalen i Stockholms stadshus. Tre av dem kommer att belönas med den stora belöningsmedaljen i silver och tolv får lilla belöningsmedaljen.

Lenita Nurmi är en av de tolv och hon har gått en yrkesutbildning som bilsadelmakare i Tärnsjö. Efter utbildningen som hon avslutade i december 2016 har hon arbetat på sitt gesällprov. Under onsdagen kommer hon att få gesällbrevet och även mottaga lilla belöningsmedaljen för ett noggrant utfört arbete.

Jenny Schwitzky är massageterapeut, friskvårdskonsult, yogainstruktör och nu också hudvårdsterapeut. Hon kommer att få sitt gesällbrev inom hudterapeutyrket. Jenny har gått på Hudvårdshögskolan, international Beauty School i Stockholm.