Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lennart Rosenberg: Det är mer personal som behövs

Kristdemokraterna Maria Larsson och Monica Ridderström skriver att en stor del av äldreomsorgens medarbetare har otillräcklig utbildning och därför ska vidareutbildas. De tror att det ska räcka till för att fler ska söka sig till yrket.

Men det stora problemet är att äldreomsorgens personal behandlas dåligt med dålig lön och framför allt otillräckligt med personal. Kommunerna behandlar personalen ungefär som McDonalds, Phonehouse och Lidl. Vi hörde ju på Uppdrag granskning hur Lidl resonerade! De kör slut på personalen och tar sedan in ny.

Att det blivit så, är till stor del alliansens fel som konkurrensutsatt vården och där de som deltar i kampen om jobben ibland lägger sig så lågt i budgivningen att de sedan inte kan leva upp till vad de lovat. Man minskar på personal samtidigt som de får fler uppgifter att sköta.

Tror Larsson och Ridderström att de på senilboendet i Piteå som stod obemannat under nätterna kommer att klara sin uppgift bättre om de vidare-utbildas? Nej, de kommer aldrig att kunna utbilda sig till att vara på två ställen samtidigt. Det är mer personal som behövs.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel