Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liga kan ligga bakom tre rån

För tredje gången på kort tid har en ensam person utsatts för rån i Hallstahammar. Polisens misstankar riktas nu alltmer mot tre unga män.

Det senaste rånöverfallet inträffade på Parkgatan, vid Kantzowska gymnasiet, omkring klockan 01.00 natten mot tisdagen.

Tre män, mellan 18 och 25 år, sprang i kapp en ensam man i 30-års åldern. En av rånarna krävde att få mannens plånbok och mobiltelefon, medan en annan av rånarna viftade med en butterflykniv.

Mannen överlämnade sin mobiltelefon men rånarna nöjde sig inte med det, utan muddrade mannens jacka och la beslag på en burk med medicin.

Samtliga tre männen ska ha varit klädda i mörka huvjackor. Annars är signalementet väldigt svagt.

Tisdagen den 8 februari blev en 13-årig flicka nedslagen och rånad på Skantzen-området, också det av tre unga män.

Den 28 januari blev en 27-årig man nedslagen bakifrån av två män som rånade honom på 2500 kronor i kontanter. Händelsen inträffade sent på kvällen på Trädgårdsgatan.

Liksom i de två övriga fallen var mannen ensam när han överfölls.

–Vi misstänker att det är samma killar som begått rånen. Visserligen var det bara två rånare i första fallet, men den tredje kan ju ha anslutit senare, säger Roland Hed, polis i Kolbäcksdalen.

Polisen har inga misstänkta och över huvud taget väldigt lite att gå på. Rånarna har slagit till mot ensamma personer och lyckats undgå vittnen.

–Vi vill gärna att folk hör av sig om de har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med de här brotten, säger Roland Hed.Jackie Meh