Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ligachefen: "Matchen flyttas inte"

VIK Hockey hoppas kunna flytta matchen mot Malmö på torsdag. Men det lär inte hända.
- Nej, det är i så fall bara om de får Malmö att gå med på det, säger ligachefen Sonny Lundwall.

Det var i går som vlt.se avslöjade att VIK Hockey jobbar på att flytta matchen mot Malmö på torsdag.

Anledningen: tre av lagets tongivande spelare saknas på grund av landslagsuppdrag.

Broc Little ska spela Deutschland Cup för USA. William Karlsson och Johan Alm (med i första backparet mot Oskarshamn) är uttagna i Småkronornas genrepstrupp.

Sportchefen Niklas Johansson anser att regeln där J20-landslagsmän inte gäller för att flytta matcher är fel.

- Det känns lite stelbent. De menar att regeln inte gäller J20-landslaget, utan att det bara ger rätt att flytta J20-matcher. Men de här spelarna spelar ju inte i vårat J20-lag utan A-laget. Det känns snett och konstigt. Jag upplever det som att vi blir felbehandlade i det här läget, vi borde inte bli straffade för att vi satsar på våra juniorer och ger dem framträdande roller. William spelar ju till exempel i vår förstakedja och powerplay, sa han till VLT i går.

VLT pratade med Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall under söndagen.

Enligt Lundwall är det inte aktuellt att flytta matchen.

- Nej, vi har klara tävlingsbestämmelser att agera efter. Det finns ingenting vi kan göra centralt för att flytta matchen. Det är i så fall bara om Västerås kan få Malmö att gå med på att flytta matchen, säger han.

Matchen ska även tv-sändas av Viasat.

- Det finns en kommersiell sida att ta hänsyn till också. Klubbcheferna i allsvenskan har beslutat att det ska spelas matcher under landslagsturneringar. Ibland går deras vilja inte hand i hand med sportchefernas.

VIK anser att de blir straffade för att de släpper fram unga spelare, kommentar till det?

- Jag har full förståelse för att de känner så i det här läget, men vi måste agera utefter tävlingsbestämmelserna, säger Sonny Lundwall.