Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lika skatt ett rättvisekrav

Svar på Jan Samuelssons insändare ”Pensionärerna är inte straffbeskattade” (VLT 12/4).

Du har rätt att vi pensionärer inte straffbeskattas, men däremot är att det ett rättvisekrav, att det skall vara lika skatt för löntagare och pensionärer.

Du skriver att pensionen inte är en löneinkomst, det är ett felaktigt påstående. Vår pension intjänas under arbetslivet, den är inräknad i den överenskommelse som arbetsmarknadens parter tagit hänsyn till under de pågående löneförhandlingar, som sker vid varje avtalsslut. Alltså ärvåra pensioner en fördröjd betalning som vi får ta ut vid vår pensionering. Med andra ord: vår pension är inte ett bidrag.

Det är klart att de pensionärer som orkar fortsätta att jobba när de nått sin pensionsålder får det ännu bättre med att kunna utnyttja jobbavdraget, det håller jag med om, men det är ju en liten del av Sveriges 1600000 pensionärer som kan eller orkar med det .

Helheten med ditt resonemang blir vi och de. ”Vi” är du, som tydligen har haft turen på din sida, ”de” är alla andra som lever på små pensioner. Ta bort bjälken ur ditt öga och gör som jag istället, lägg din röst för SPI, som är det enda parti som vill återställa våra förlorade pensioner. Inte på sikt utan så fort vi kommer in i riksdagen. Vare sig alliansen eller rödgröna kommer trots vallöften att återställa vad de tagit ifrån oss under de senaste åren. En röst på SPI är aldrig en förlorad röst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare