Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linneagården räddad

Mälardalens dansklubb går in och räddar Linneagården. Men bion försvinner från årsskiftet.

– Det här känns bra, jag tror vi hade haft svårt att fortsätta med vår verksamhet om huset blivit sålt till någon privat, säger Ylva Lindberg ordförande för Mälardalens dansklubb.

Som VLT tidigare har berättat så orkar inte IOGT-NTO längre driva Linneagården. Under hösten har det funderats på hur man ska försöka rädda Kolbäcks enda stora samlingslokal.

I förra veckan slog både Tekniska nämnden och Kultur- och fritidsnämnden klubborna i bordet för beslut som räddar lokalen under de närmaste åren.

– Det här var den bästa lösningen som vi kunde komma fram till, säger Jan Fagerström på Kultur- och fritid på Hallstahammars kommun.

Lösningen är att Tekniska kontoret arrenderar Linneagården av IOGT-NTO. Fritidsnämnden blir hyresgäst som i sin tur betalar Mälardalens Dansklubb för att sköta driften och underhållet av Linneagården. Dansklubben får också intäkterna från uthyrningen av lokalerna. Det här ska testas under två år för att se om det kan fungera.

– Det är en lagom period att testa om vi kan få ekonomi i verksamheten och kan få fler hyresgäster till Linneagården, säger Ylva Lindberg.

Något som däremot inte kommer att bli kvar är biografen. Den stängs från 1 januari. Därmed går en mer än 50-årig institution i graven.

– Det är digitalisera eller dö sotdöden som gäller. Tyvärr finns det inte möjlighet att digitalisera här, säger Jan Fagerström.