Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här är veckans nöjesevenemang

Här kan du få en snabb överblick över vilka evenemang som anordnas i VLT:s bevakningsområde denna vecka. Mejla [email protected] om något saknas.

Annons

Tisdag 7 november

19.00, Västerås Konserthus: Operabyrån - Mystikens systrar. "Dags för höstens fjärde kammarmusikkonsert som Västerås Kammarmusikförening arrangerar tillsammans med Västmanlandsmusiken. Musikaliska nunnor och banbrytande feminister, en scenisk konsert med överjordisk musik från klostervalven", skriver arrangören.

19.30, Aros Congress Center: Omogna killar. Det utlovas tramsiga sketcher och förstklassig standup när de folkkära komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson kommer till stan.

Onsdag 8 november

19.00–22.00, Intiman: Americanaartisten Willy Tea Taylor. "Du råkar inte ofta på någon som Willy Tea Taylor. I hans försiktigt framplockade och fyrsträngade folkvisor är det förflutna, för att låna av Faulkner, aldrig förgånget, det är inte ens förflutet", skriver arrangören.

12.00–13.00, Växhuset: Rosa Körberg med Jonny Lundins band. 70-talsmusik med Rosa Körberg ("Ooa hela natten") på sång, Bernt Liljegren på sång och gitarr, Lennart Gudmundsson på bas och Per Olof Alm på trummor.

Torsdag 9 november

19.00, Västerås Konserthus: Gunnar Idenstam, orgel, och Lisa Rydberg, fiol – Bach på svenska.

Fredag 10 november

19.00, Västerås Konserthus: Senaste nytt med Jesper Rönndahl. "En rapp genomgång av det allra senaste inom allt ifrån dinosaurier och rymden till idioti och glutenallergi – sånt som Jesper tycker är intressant, men som aldrig kommer med i de vanliga nyheterna", skriver arrangören.

20.00, Aros Congress Center: En väldigt sen kväll med AMK. "Poddgiganten AMK Morgon med Martin Soneby vid rodret bjuder Sverige på en färgsprakande standup-turné i höst", skriver arrangören.

16.00–20.00, Strike: Vi3. Afterwork på Strike, med ett coverband som spelar allt från klassiker till de senaste hitsen.

Lördag 11 november

12.00–12.30, Västerås domkyrka: Orgelmatiné. "Stenar och skal: baltiska rokoko-pärlor".

16.00, Folkets Hus i Surahammar: Konsert med dubbelpianisterna Sephanie Trick och Paolo Aldighieri från USA.

21.00–02.00, Bankiren: Orango. "Rockundret från Norge kommer äntligen till Bankiren, en blandning av krullsladdsrock, stoner och americana", skriver arrangören.

Söndag 12 november

13.00–21.30, Västerås Konserthus: Storyvilleparaden. "Dags att med en storartad hyllning minnas att det just i dag är 100 år sedan glädjekvarteren i New Orleans stängdes. Det gör vi med en kavalkad av högklassiga såväl svenska som internationella band och musiker inom den klassiska jazzen", skriver arrangören.

17.00, Ansgarskyrkan: Shirley Clamp – Sånger för livet. "Läkarmissionens körarrangemang som syftar till att inspirera människor att stödja arbetet för utsatta barn i världen", skriver arrangören.

18.00–19.00, Västerås domkyrka: W.A. Mozart Requiem. Ett beställningsverk av greven Franz von Walsegg som 1791 hade mist sin fru.

Har ditt band spelning? Sätter er teater upp en pjäs? Har du utställning av dina konstverk? Mejla [email protected], så kommer evenemanget att läggas upp i denna artikel.