Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här är veckans nöjesevenemang i Västerås

Här kan du få en snabb överblick över vilka evenemang som anordnas i VLT:s bevakningsområde denna vecka. Mejla [email protected] om något saknas.

Tisdag 17 oktober

12.00, Stora torget/Bondtorget: Andreas Nordberg, landskapsarkitekt och projektledare för Stora torget/Bondtorget, berättar om den kommande förändringen.

19.00, iNTiMAN: Cordovas. "Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012", står det i evenemanget på Facebook. Efter att ha gått upp i rök är bandet nu ute på vägarna igen – till de dedikerade fansens stora lycka. Lyssna på Cordovas i videon nedan:

Onsdag 18 oktober

12.00–13.00, Växhuset: Jazz på vinden. Bengt Nilsson på saxofon, Jan Eriksson på gitarr, Malte Lind på sång och bas, Jan Gustafsson på keyboard. Boggie, blues och gamla örhängen.

Torsdag 19 oktober

19.30, iNTiMAN: Gitarrlegendaren och före detta Scorpionsgitarristen Uli Jon Roth spelar hela (!) plattan Tokyo Tapes.

Här kan du se hans fullständigt galna gitarrsolo:

19.00, Västerås Konserthus: Gould Piano Trio. Västmanlandsmusiken skriver: "Jämfördes nyligen med den berömda Beaux Arts Trio för sin musikaliska eld och sin glöd för triogenren i Washington Post".

19.30, Västerås Konserthus: "David Batra – Elefanten i rummet – han som är gift med henne". Batra berättar om hur det är att vara gift med före detta Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

Lördag 21 oktober

12.00–16.00, KAZ Galleri: Vernissage med konstnären Julius Mappa närvarande. Han visar skulpturer och träsnitt.

13.00 och 14.30, Karlsgatan 2: Öar. En interaktiv familjeföreställning och utställning med händelser i skulptur, dans och musik.

18.00–20.00, Växhuset: Haunted walk. Skräckvandring.

19.30: Västerås Konserthus: Eric Bibb. Tales from a blues brother. Ikoniske bluesmusikern hade premiär för showen om sitt liv tidigare i år på Rival i Stockholm. Två fullsatta salonger och hyllningar från bland andra DN följde.

20.00, Aros Conrgess Center: Västerås Comedy Club. De uppträder: Carl Stanley, Nisse Hallberg, Marcus Berggren, Simon Gärdenfors, Elinor Svensson, Joacim Björkvall.

Söndag 22 oktober

15.00, Växhuset: Roger Pontare och Bengt Kyllinge tillsammans med Sala Storband och kören Aasome Gospel.

Har ditt band spelning? Sätter er teater upp en pjäs? Har du utställning av dina konstverk? Mejla [email protected], så kommer evenemanget att läggas upp i denna artikel.